Fietsenmaker onder hoofdingang VU stopt ermee

Ben je bijna op de universiteit, gaat je band lek. Of wat dacht je van problemen met je ketting? Vervelend, maar gelukkig was daar fietsenmakerij Klavertje Vier, onder de ingang van het hoofdgebouw. Was, want per 1 augustus sluit de fietsenmakerij.

Swapfietsen

‘We zijn hier binnengekomen voor studenten, maar die worden nu via de studentenverenigingen op de VU benaderd om een Swapfiets te huren. Dan kunnen ze voor 12 euro in de maand een fiets huren, die gratis en op locatie gerepareerd wordt. Tja, ik verkoop nu geen fiets meer en ik heb geen reparaties meer’, aldus eigenaar Henk Boogaarte over de reden van de sluiting. Van alleen de reparaties van andere fietsen en verkoop aan medewerkers lukt het Klavertje Vier niet om rond te komen.

Gesprek met de VU

Als het aan het echtpaar Boogaart had gelegen, hadden ze nog een paar jaar doorgegaan. Maar een gesprek met de VU over de handelingen van studentenverenigingen leverde weinig op. En dus zit er niets anders op dan de deuren te sluiten. ‘Mensen van wie ik het niet had verwacht staan met tranen in hun ogen als we vertellen waarom we weg gaan’, zegt Tiny Boogaart.

Uitverkoop

Dinsdag 31 juli is de laatste dag dat Klavertje Vier open is. Alles moet weg, tegen vette kortingen. Dus heb je nog een fiets nodig? Maandag is je laatste kans bij de fietsenwinkel onder de VU.