Niveau Engels universitaire docenten ondermaats volgens studenten

Het niveau van het Engels van universitaire studenten is onvoldoende volgens studenten. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), die is ingevuld door meer dan 270.000 studenten.

Internationalisering op de universiteiten

Internationalisering op de universiteiten is al jaren aan de gang. Steeds meer vakken en opleidingen worden in het Engels gegeven. ‘Het moet vanzelfsprekend zijn dat wanneer je voor een Engelstalige opleiding kiest, je docenten goed Engels spreken,’ aldus Tom van den Brink, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Helaas blijkt dat in de praktijk niet het geval. Het aandeel studenten dat tevreden is over internationalisering bedraagt 51,8%. Dat is een lichte daling ten opzichte van een jaar eerder, toen nog 52,2% tevreden was.

Verengelsing mag, mits kwalitatief

Minister van Onderwijs Ingrid van Elshoven gaf vorige maand aan dat het hoger onderwijs en het mbo de kans moeten krijgen om verder te internationaliseren. Een opleiding mag meer Engels hanteren, mits dat de kwaliteit ten goede komt en de Nederlandse studenten niet in de knel komen. Het onderwijs moet er beter van worden, vindt de minister.