Cursus Chinees voor beginners

Wil jij straks goed voorbereid de internationale arbeidsmarkt op? Of een reis of stage in China met een voorsprong beginnen door de locals in het Chinees aan te spreken? Misschien wil je gewoon eens een andere wereldtaal leren dan al je studiegenoten. Schrijf je dan in voor de beginnerscursus Chinees. In tien lessen spreek je al een aardig woordje (ver) over de grens!

Inhoudsopgave

Mandarijn Chinees, spreken en schrijven

De beginnerscursus Chinees bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens deze cursus leer je de beginselen van het Mandarijn Chinees, zowel gesproken als geschreven. In een groep van maximaal 15 studenten doorloop je een aantal thema’s en leer je de bijbehorende woorden en zinsstructuren. Buiten de les kun je thuis online verder oefenen. Om deel te nemen hoef je geen specifieke voorkennis te hebben.

"Een goede cursus om de basis te leggen voor het verder leren van Chinees. Helder, leuk en leerzaam." (cursist Chinees voor beginners)

Chinese cultuur

Er is ook aandacht voor Chinese cultuur, en dan vooral op het gebied van communicatie. Waarom zeggen Chinezen bijvoorbeeld zo vaak dankjewel, en hoe moet je reageren? Welke groet en aanspreekvorm zijn gepast voor onbekende ‘superiors’? En hoe gebruik je eetstokjes zonder je tafelgenoot te beledigen?

Wat kun je na afloop van de cursus?

Aan het eind van deze cursus kun je eenvoudige gesprekken voeren over familie, nationaliteit, eten en drinken, reizen en dagelijkse bezigheden. Je kunt jezelf en anderen voorstellen en communiceren met restaurant- en winkelpersoneel.

Meld je aan