Cursus Duits voor beginners

Het Duits is een belangrijke taal binnen Europa, zeker voor Nederland. Als één van onze belangrijkste handelspartners en voorloper in technologie en (duurzame) energie, is kennis van de Duitse taal een grote pré om succesvol te zijn in Duitsland. Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt of leer Duits om een vakantie bij onze oosterburen nog leuker te maken. Schrijf je in voor de cursus Duits voor beginners.

Inhoudsopgave

Duits voor beginners

In de cursus Duits voor beginners maak je gebruik van de lesmethode Begegnungen van uitgeverij Schubert-Verlag. De lesmethode is volledig in het Duits, waardoor je direct in de Duitse taal wordt ondergedompeld. Je leert de belangrijkste grammaticaregels en breidt in hoog tempo je woordenschat uit. Extra aandacht is er voor de Nominativ (eerste naamval) en de Akkusativ (vierde naamval).

Duitse taal en cultuur

Om goed Duits te kunnen leren en jouw kennis te kunnen toepassen, is kennis van de Duitse taal en cultuur belangrijk. Wat in het Nederlands heel normaal is om te doen, is dat niet altijd in het Duits. Hoe stel je je voor bijvoorbeeld? Hoe bestel je eten of drinken op een beleefde manier en op welke manier vraag je de weg in het Duits? De docenten van de beginnerscursus Duits zijn altijd moedertaalsprekers.

Beginnerscursus Duits: lezen, luisteren, schrijven, spreken

Gelijk in de eerste les ga je praktisch aan de slag met het Duits. Zinnen als ‘Woher kommen Sie?’ en ‘Wie heißen Sie?’ kun je na de eerste cursusdag al toepassen. Voor goede taalverwerving richt de cursus Duits voor beginners op de essentiële vaardigheden voor het leren van een vreemde taal: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Tijdens elke les is er aandacht voor theorie, die je vervolgens gelijk in praktijk brengt.

Wat kun je na de cursus Duits voor beginners?

In de cursus Duits voor beginners werk je toe naar het A1-niveau van het Europees Referentiekader. Dit betekent dat je een kort informeel gesprek kunt voeren. Denk hierbij aan het begroeten van iemand, de weg vragen of iets bestellen in een bar of restaurant. Met een eindtoets word je opgedane kennis getoetst en na succesvolle afronding van deze toets ontvang je een certificaat.

Intake

Je hoeft geen kennis van de Duitse taal te hebben om aan deze beginnerscursus deel te nemen.
De cursus Duits voor beginners wordt georganiseerd in samenwerking met onze partnerorganisatie. Je volgt deze cursus op hun locatie.

Meld je aan