Cursus Italiaans voor beginners

Italiaans is het land van de pizza en de pasta, het fameuze Colosseum en schitterende steden. Maar ook van de prachtige Italiaanse taal. Wil jij in Italië een kort gesprekje kunnen voeren? Of vind je het gewoon leuk om Italiaans te leren? Volg dan de cursus Italiaans voor beginners.

Inhoudsopgave

Italiaans voor beginners

De Italiaanse taal valt onder de Latijnse talen en kent daardoor een andere zinsopbouw en grammatica dan het Nederlands. Daarom wordt in de eerste lessen veel aandacht geschonken aan de Italiaanse grammatica. Ook breid je in korte tijd je woordenschat flink uit. Grammatica en woordenschat zijn immers de basis van het leren van een vreemde taal. Je krijgt de grammatica snel onder de knie door vele praktische oefeningen.

Italiaanse taal en cultuur

De cursus Italiaans voor beginners richt zich niet alleen op het verwerven van de Italiaanse taal. Er is ook aandacht voor de Italiaanse cultuur. Wat zijn typische gebruiken in ‘de laars’? Met welke specifieke kenmerken heb je te maken bij het Italiaans? En zijn er cultuurverschillen waar je rekening mee moet houden tijdens een gesprek in het Italiaans? Denk bijvoorbeeld aan het veelvuldig gebruik van de handen door een Italiaan tijdens het spreken. Het is belangrijk dat je weet wat die handgebaren betekenen, dus wordt er tijdens de beginnerscursus Italiaans aandacht aan besteed.

Beginnerscursus Italiaans: lezen, luisteren, schrijven, spreken

Een taal leren gaat het best wanneer je zoveel mogelijk oefent. In de beginnerscursus Italiaans wordt er daarom voortdurend geschakeld tussen theorie en praktijk. Alle vaardigheden komen aan bod: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Denk hierbij aan rollenspellen, korte presentaties, audio-opnamen en video-opnamen. Hierdoor ben je actief met bezig met de Italiaanse taal en leer je een stuk sneller.

Wat kun je na de cursus Italiaans voor beginners?

Na afronding van de beginnerscursus Italiaans ken je de basis van de Italiaanse grammatica. Je voert eenvoudige gesprekken over alledaagse activiteiten en kunt iets bestellen in een bar of restaurant. Ook de weg vragen of een ander kort informeel gesprek is geen probleem. De cursus Italiaans voor beginners wordt afgesloten met een eindtoets. Wanneer deze voldoende wordt afgesloten, ontvang je een certificaat voor Italiaans op A1-niveau van het Europees referentiekader.

Intake

Je hoeft geen kennis van de Italiaanse taal te hebben om aan deze beginnerscursus deel te nemen.
De cursus Italiaans voor beginners wordt georganiseerd in samenwerking met onze partnerorganisatie. Je volgt deze cursus op hun locatie.

Meld je aan