Cursus Portugees voor beginners

Wil jij in het Portugees een kort gesprekje kunnen voeren? Ga je binnenkort studeren in of op vakantie naar Portugal of Brazilië? Of vind je het Portugees gewoon een mooie taal? Leer de basis met de cursus Portugees voor beginners. In slechts 10 lessen spreek jij al aardig wat Portugees.

Inhoudsopgave

Portugees voor beginners

De cursus Portugees voor beginners begint met aandacht voor woordenschat en grammatica, de bouwstenen van elke taal. Je breidt je woordenschat in hoog tempo uit en leert de belangrijkste grammatica van de Portugese taal. Je krijgt les van Portugese moedertaalsprekers, waardoor je ook de uitspraak optimaal leert.

Standaard-Portugees of Braziliaans-Portugees

In de beginnerscursus Portugees wordt er rekening gehouden met de verschillen tussen Standaard-Portugees en Braziliaans-Portugees. Geef bij jouw inschrijving aan welke variant je wilt leren en de docent zal de lessen voorbereiden aan de hand van de voorkeur van de meerderheid van de groep. Gedurende de cursus zal worden ingegaan op verschillen in uitspraak en vocabulaire tussen Portugal en Brazilië, zodat jij in beide landen uit de voeten kunt met je Portugees.

Beginnerscursus Portugees: lezen, luisteren, schrijven, spreken

Tijdens de cursus Portugees voor beginners is er aandacht voor alle belangrijke vaardigheden van een taal: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Door middel van korte, praktische oefeningen krijg je de diverse vaardigheden snel onder de knie. Theorie en praktijk worden gecombineerd, zodat je echt met de Portugese taal aan de slag gaat. In deze beginnerscursus is er ook aandacht voor de cultuur van zowel Portugal als Brazilië. Deze kennis helpt bij het kiezen van de juiste woorden en werkwoordsvormen.

Wat kun je na de cursus Portugees voor beginners?

Na afloop van de beginnerscursus Portugees voer je eenvoudige gesprekken over dagelijkse bezigheden. Je kunt gegevens uitwisselen (como te chamas?), vragen naar de weg (onde é o café?) of iets bestellen op een terras (um cafezinho, por favor!). De cursus wordt afgesloten met een eindtoets. Wanneer deze goed wordt afgesloten, ontvang je een certificaat voor Portugees op A1-niveau van het Europees Referentiekader.

Intake

Je hoeft geen kennis van de Portugese taal te hebben om aan deze beginnerscursus deel te nemen.
De cursus Portugees voor beginners wordt georganiseerd in samenwerking met onze partnerorganisatie. Je volgt deze cursus op hun locatie.

Meld je aan