Cursus Spaans voor beginners

Spaans leren is de laatste jaren erg populair. Logisch ook, het is na Mandarijn en Engels de meest gesproken taal ter wereld. Met de cursus Spaans voor beginners leer jij de basisbeginselen van deze prachtige taal. Ideaal als je een half jaar wilt studeren in Mexico, op een Spaans terras een drankje wilt bestellen of een mooie reis door Argentinië in de planning hebt staan. Na tien intensieve lessen ben je al in staat om een kort gesprekje te voeren in het Spaans!

Inhoudsopgave

Spaans voor beginners: woordenschat en grammatica

De cursus Spaans voor beginners is bedoeld voor studenten die nog geen of weinig kennis hebben van de Spaanse taal. Daarom zal er, zeker in de eerste lessen, voldoende aandacht zijn voor woordenschat en grammatica. Theorie en praktijk worden op een levendige manier gecombineerd in deze beginnerscursus Spaans, bijvoorbeeld met behulp van audiovisuele middelen.

Spaans: spreken, luisteren, lezen en schrijven

In de cursus Spaans voor beginners leer je in korte tijd de belangrijkste vaardigheden: spreken, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er enige aandacht geschonken aan schrijfvaardigheid. De beginnerscursus Spaans is een praktische training. Je gaat actief aan de slag met de theorie en brengt die meteen in de praktijk. Door veel te oefenen, gaat je niveau snel omhoog.

Aandacht voor de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur

Natuurlijk leer je in deze cursus de basisbeginselen van de Spaanse taal, maar er is ook aandacht voor de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. Hoe zit het met de omgangsvormen in beide delen van de wereld? Op welk vlak verschilt het Spaans tussen Spanje en Latijns-Amerika? En wat is belangrijk om te weten mocht je naar een Spaanstalig land op vakantie gaan?

Wat kun je na de cursus Spaans voor beginners?

Aan het eind van de cursus kun je eenvoudige gesprekken voeren over dagelijkse bezigheden in het Spaans. Je kunt je voorstellen (Hola, me llamo Peter), je bestelt probleemloos tapas in een restaurant (para mí las albóndigas, por favor) of je voert een kort, informeel gesprek. Ook beschik je over basiskennis grammatica. De cursus wordt afgesloten met een eindtoets. Wanneer je deze met een voldoende afsluit, ontvang je een certificaat voor Spaans op A1-niveau van het Europees Referentiekader.

Intake 

Je hoeft geen kennis van de Spaanse taal te hebben om aan deze beginnerscursus deel te nemen.
De cursus Spaans voor beginners wordt georganiseerd in samenwerking met onze partnerorganisatie. Je volgt deze cursus op hun locatie.

Meld je aan