Cursus Zweeds voor beginners

Heb je plannen om in Zweden te gaan studeren? Wil je tijdens je vakantie naar Zweden de mensen in het Zweeds kunnen aanspreken? Of heb je gewoon interesse in Scandinavische talen? Volg de cursus Zweeds voor beginners. In tien lessen voer jij al korte, informele gesprekken in het Zweeds.

Inhoudsopgave

Zweeds voor beginners

Een taal leren begint met de grammatica en het uitbreiden van je woordenschat. In de eerste lessen van deze beginnerscursus zal hier veel aandacht aan worden besteed. Uiteraard worden theorie en praktijk voortdurend gecombineerd. Je krijgt uitleg over de Zweedse grammatica en gaat direct met de theorie aan de slag. Door middel van rollenspellen, schrijfoefeningen en korte presentaties.

Zweedse taal en cultuur

Een taal leren is veel leuker als er ook aandacht is voor de cultuur van een land. Daarom kom je tijdens de beginnerscursus Zweeds ook veel te weten over de bijzondere Zweedse cultuur. Wat zijn bijvoorbeeld typische gewoonten in Zweden? Hoe kun je het beste iemand benaderen voor een verzoek en wat zijn de juiste beleefdheidsvormen in een restaurant?

Beginnerscursus Zweeds: lezen, luisteren, schrijven, spreken

Een taal leren gaat het best als je aandacht besteedt aan de vier basisvaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. In de cursus Zweeds voor beginners komen alle vier de vaardigheden aan bod. Waarbij de hoofdmoot zal gaan over lezen, luisteren en spreken. Immers, deze vaardigheden zal jij in het begin het meest gebruiken.

Wat kun je na afloop van de cursus Zweeds voor beginners?

Na afloop van de beginnerscursus Zweeds kun je jezelf voorstellen (hei, jag heter Sara), iets over jouw familie vertellen (mormor bor i Skellefteå) of een praatje maken over het weer (idag skiner solen). Ook leer je tellen en klokkijken (hur mycket är klockan? klockan är kvart i tolv) in het Zweeds en kun je aangeven wat je leuk vindt (jag tycker om filmjölk). De cursus Zweeds voor beginners wordt afgesloten met een toets. Als je de toets succesvol afrondt, krijg je een certificaat. Je bereikt met deze cursus A1-niveau van het Europees Referentiekader.

Intake

Je hoeft geen kennis van de Zweedse taal te hebben om aan deze beginnerscursus deel te nemen. De cursus Zweeds voor beginners wordt georganiseerd in samenwerking met onze partnerorganisatie. Je volgt deze cursus op hun locatie.

Meld je aan