Cursus Scriptie schrijven in het Nederlands

Het is tijd om te beginnen aan je masterscriptie. Je hebt een interessant onderwerp en een idee voor een vernieuwende vraag, maar hoe begin je met schrijven? Wat moet er nu precies in een inleiding? Hoe structureer je een tekst? En welke trucs kun je toepassen om je tekst zo helder mogelijk te maken voor je lezer? In samenwerking met de UBVU organiseert Taalloket de cursus Scriptie schrijven, waarin je handvatten krijgt aangereikt om vol vertrouwen aan je scriptie te beginnen.

Over de cursus
De cursus Scriptie schrijven bestaat uit 3 lessen van 2 uur. Deze lessen vormen een opstap naar je scriptie. Je leert alles over de structuur van je scriptie, op tekst-, alinea- en zinsniveau. Ook is er veel tijd voor jouw eigen vragen. De focus van de lessen ligt op de inleiding van je script. Tijdens de cursus Scriptie schrijven maak je een inleiding en krijg je hier waardevolle feedback op.
Reken voor deze cursus op zo’n 3-4 uur zelfstudie tussen de lessen door.

Voor wie?
De cursus Scriptie schrijven is bedoeld voor studenten die gaan beginnen aan hun Nederlandstalige masterscriptie.

Wat kun je na afloop van de cursus?

  • Je tekst goed structureren. Je leert namelijk: Welke elementen bevat een inleiding? Hoe laat je zinnen soepel op elkaar aansluiten?
  • Je alinea's goed opbouwen. je leert namelijk: Hoe houd je de tekst helder voor je lezer? Hoe zorg je voor een logische overgang van alinea naar alinea?
  • De informatie binnen een zin op de juiste manier ordenen.
  • Je inleiding bijslijpen op basis van ontvangen feedback

Voor wie?
De cursus Scriptie schrijven is bedoeld voor studenten die gaan beginnen aan hun Nederlandstalige masterscriptie.

Meld je aan