WAT DOEN WE NOG MEER?

Het Taalloket is er speciaal voor studenten van de Vrije Universiteit. Bij ons kun je terecht voor taaltoetsen en trainingen in open inschrijving. Het Taalloket wordt uitgevoerd door Taalcentrum-VU. Taalcentrum-VU biedt professionele taal- en communicatiediensten voor VU-faculteiten en VU-medewerkers.

Voor faculteiten: schrijf- en presentatietrainingen

Taalcentrum-VU verzorgt al jaren met succes voor schrijf- en presentatietrainingen voor faculteiten aan de Vrije Universiteit. Bijvoorbeeld:

Cursus Scientific writing in English

Deze training, bestemd voor studenten uit masteropleidingen, verzorgen we voor de masteropleidingen binnen de Faculteit der Betawetenschappen en de faculteit Geneeskunde. In deze cursus leren studenten hoe zij een onderzoeksverslag in het Engels schrijven. Interesse in deze of andere schrijf- en presentatietrainingen voor medewerkers of studenten van jouw faculteit? Het Taalcentrum-VU vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn om Scientific Writing in English in te passen in in het curriculum van jouw opleiding. Neem contact op met Taalcentrum-VU.

Cursus Teaching in English

Deze cursus is bestemd voor docenten die in het Engels college geven. In een praktische cursus leren docenten hoe zij op een overtuigende en aantrekkelijke manier lesgeven in het Engels. Lees meer over Teaching in English op de website van Taalcentrum-VU.

Voor VU-medewerkers: cursussen, vertaal- en redactiediensten

Werk je aan de VU en ben je op zoek naar professionele taaldiensten? Bij Taalcentrum-VU kun je terecht voor alle communicatietrainingen, zoals Zakelijk Engels, Wetenschappelijke artikelen schrijven in het Engels of Beleid Schrijven met Impact. Maar ook voor vertaal- en redactieopdrachten. Bekijk het complete aanbod op de website van Taalcentrum-VU.

Zakelijk Engels

In de cursus Zakelijk Engels ga je aan de slag met alle facetten van het Engels: spreken, schrijven én presenteren. In een intensieve tweedaagse cursus til je jouw zakelijk Engels naar een hoger plan. Deze cursus wordt gegeven in open inschrijving, maar is ook incompany te organiseren.

Wetenschappelijke artikelen schrijven in het Engels

Ben jij klaar om je onderzoek te publiceren? Volg de cursus Wetenschappelijke artikelen schrijven in het Engels en leer hoe je op perfecte wijze een academisch stuk in het Engels schrijft. Na deze cursus weet je precies wat er nodig is om een artikel zo op te stellen dat het klaar is voor publicatie.

Beleid schrijven met impact

Houd jij je bezig met het schrijven van beleidsteksten? En wil jij beleidsstukken schrijven die echt effect hebben? Volg de training Beleid schrijven met impact en leer waar een goede beleidstekst aan moet voldoen. Hoe overtuig je de stakeholders met jouw beleidsstukken?