ANDERE ENGELSE TAALVAARDIGHEIDSTOETSEN

 

Als je je Engelse taalvaardigheid moet aantonen omdat je bijvoorbeeld in het buitenland gaat studeren, dan is de instellingsspecifieke TOEFL ITP van de Vrije Universiteit Amsterdam niet voldoende. De uitslag van dit examen is namelijk alleen op de VU geldig.

TOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language)

De TOEFL iBT (internet-based) wordt het hele jaar door aangeboden en de uitslag is twee jaar geldig. Er zijn toetslocaties in Amsterdam, Arnhem en Velp:

  • Havengebouw Kingsfordweg 43, 1043 GP Amsterdam
  • IP Computer Trainingscentrum, Janspoort 1-3, 6811 GE Arnhem
  • Opleidingsinstituut Relay, Scheldestraat 2c, 6882 NE Velp

Inschrijving

Je kunt je inschrijven via www.toefl.org. Kies: Register now. Er verschijnt een lijst met beschikbare data en locaties. Na je inschrijving ontvang je per e-mail nadere informatie.

Meer informatie 

Op bovenstaande website vind je meer informatie over de opbouw en inhoud van de TOEFL, en hoe je je erop kunt voorbereiden. 

IELTS (International English Language Testing System)

De IELTS-toets wordt ten minste vier keer per maand aangeboden en de uitslag is twee jaar geldig. De toets wordt afgenomen op het British Language Training Centre (BLTC) in Amsterdam.

Meer informatie

Op de website van IELTS vind je meer informatie over de opbouw en inhoud van de toets, en hoe je je erop kunt voorbereiden. Ook kun je je hier inschrijven

Cambridge-examens

Er zijn twee Cambridge-examens: het CAE (Certificate of Advanced English) en het CPE (Certificate of Proficiency in English). Het CAE-examen test je kennis van het Engels op C1-niveau en het CPE-examen is gebaseerd op niveau C2.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over deze examens, de locaties en examendata naar de website van de British Council of het British Language Training Centre (BLTC)