Taalcentrum-VU neemt Scriptplus over

Het Taalcentrum-VU neemt Scriptplus over. Voor de cursisten verandert er niets, wel heeft Scriptplus grote ambities om te groeien.
Begin dit jaar heeft het Taalcentrum-VU schrijversschool Scriptplus overgenomen. Naast opleidingen voor literaire schrijvers biedt Scriptplus zakelijke schrijftrainingen. De schrijfschool was sinds 2006 onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam.

Groeiplannen

Marijke Kranenburg, verantwoordelijk voor Scriptplus binnen het Taalcentrum-VU: ‘De schrijversschool biedt mooie producten, van cursussen journalistiek schrijven tot copywriting en scenarioschrijven. Die zijn enorm populair: de evaluaties zijn uitstekend, cursisten komen vaak terug, docenten worden hoog gewaardeerd. Een sterk punt is dat je samen met je groep intensieve begeleiding krijgt gedurende de hele cursus. Ik wil de cursussen en opleidingen graag verder stroomlijnen en uitbouwen.’

Waarom de overname?

‘Scriptplus paste niet meer binnen de visie van de hogeschool’, aldus Marijke Kranenburg. ‘Voor ons was de overname juist een logische stap: het opleidingsaanbod van Scriptplus is een geweldige aanvulling op onze huidige cursussen. We krijgen in één klap veel extra expertise in huis, en het aanbod sluit mooi  aan bij ons bestaande pakket zakelijke taal- en communicatietrainingen.’

Wat gaan klanten merken van de samenwerking?

‘Voorlopig verandert er niets; alle cursussen gaan gewoon door met dezelfde docenten. Maar klanten profiteren straks wel van een breder aanbod. Scriptplusklanten kunnen we, naast de literaire cursussen, nu een veel breder zakelijk aanbod bieden. Andersom kunnen we onze Taalcentrumklanten natuurlijk ook wijzen op trainingen creatief of commercieel schrijven bij Scriptplus. Zo snijdt het mes aan twee kanten.